Oase

Een felle strijd om land in de Gobi-woestijn
Algemeen - Spelverloop - Beoordeling - Voordelen & Nadelen - Foto's - Documenten - Tips - Reacties

Uitgever: Schmidt Spiele, Uberplay
Ontwerper: Alan R. Moon, Aaron Weissblum
Jaar van uitgifte: 2004

Je bent de leider van een Mongolische familie die leeft in de Gobi-woestijn. Je bedoeling is om zo rijk mogelijk te worden, maar dat doe je niet door geld te verdienen, maar door land te claimen. Laat je paarden grazen op de steppes, bouw oases, plaats ovoo's (heilige steenhopen) en controleer een machtige handelskaravaan.

Maar alleen met veel land en een grote handelskaravaan kom je nergens. Je zal ook waardefiches moeten verzamelen om je land en karavaan om te zetten in overwinningspunten, want wat ben je met de meest uitgebreide handelskaravaan van het land als je geen goederen hebt om te verkopen?

In de oases leven mensen van verschillende klassen: edelen, aristocraten, handelaars, monikken en herders. Elke ronde zal je moeten proberen om een zo machtig mogelijke rol te verwerven. Dit doe je door een aantrekkelijk aanbod voor je tegenstanders neer te leggen waarop ze gretig zullen ingaan. Hoe hoger je rol, hoe sneller je aan de beurt komt om de rijkdommen voor de ogen van je tegenstanders weg te kapen.

Kenmerken:
Overwinningspunten - Meer
Ontwikkeling - Meer
Netwerk bouwen - Meer
Bordspel - Meer
Tegels leggen - Meer
Kaartgedreven - Meer
Territoriaal - Meer
Azië - Meer

Naar speloverzicht


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken