Prijzen

In de loop der tijd zijn er verschillende spellenprijzen ontstaan. Dankzij zo'n kwaliteitskeurmerk kan de consument zich laten begeleiden in het overdonderende aanbod aan gezelschapsspelen. Van enkele belangrijke prijzen geven we een lijstje weer van de winnaars.

Nederlandse spellenprijs

Deze spellenprijs is in 2001 in het leven geroepen om de spelende consument in Nederland (en België) een onafhankelijk waardeoordeel te bieden. Een expertjury selecteert een nominatielijst die in juli wordt bekend gemaakt. Op de spellen uit deze nominatielijst kan de consument zelf stemmen. De uiteindelijke winnaar wordt dus door de spelers zelf bepaald.
Bekijk de winnaars

Spiel des Jahres

De prijs "Spiel des Jahres" is de oudste spellenprijs en ook zowat de meest prestigieuze. Hij werd voor het eerst uitgedeeld in 1979 om de ontwerpers van kwalitatieve spellen te belonen en deze spellen te promoten. De winnaar wordt bepaald door een jury die de releases van de afgelopen 12 maanden beloond.
Bekijk de winnaars

Deutscher Spiele Preis

In Duitsland zijn er twee grote spellenprijzen. De Deutscher Spiele Preis wordt meestal gewonnen door een spel voor de fanatiekere spellenspelers en niet door een typisch familiespel zoals bij Spiel des Jahres meestal het geval is. De prijs wordt toegekend door recensenten van tijdschriften, winkeliers en spellenclubs.
Bekijk de winnaars

As d'Or

De prijs "As d'Or " is de spellenprijs die jaarlijks in Frankrijk wordt uitgereikt aan het beste spel van het jaar tijdens het Festival International des Jeux te Cannes. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1988. De winnaar wordt door een jury bepaald.
Bekijk de winnaars

International Gamers Awards

De International Gamers Awards worden uitgerijkt sinds 2000 door een internationale jury. Elk jaar wordt er in drie verschillende categorieën een winnaar verkozen. Deze categorieën zijn "beste strategie spel voor 2 spelers", "beste strategie spel voor meerdere spelers" en "beste historische simulatie".
Bekijk de winnaars

   


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken